☆♪
Начало > Личности > TEA представя: BLACKPINK

TEA представя: BLACKPINK

BLACKPINK

Членове: Розе, Джису, Джени, Лиса
Официален дебют: 8 август 2016
Лейбъл: YG Entertainment
Фен база: BLINK
Официални цветове: Black&Pink
Статус: активни
Instagram: @blackpinkofficial
Facebook: @blackpinkofficial
Twitter: @BLACKPINK / @ygofficialblink

BLACKPINK е хитовата група на YG Entertainment, след 2NE1. Момичетата също казват, че 2NE1 са тяхното вдъхновение. BLACKPINK е една от най-уникалните и разнообразни k-pop групи, имайки предвид, че всяко от момичетата има различно минало. Не бих могла да ги опиша по-добре от начина, по който Теди Пак – техният продуцент и автор на песни, работил върху всяка едно от песните на им – го прави в скорошната продукция на Netflix „BLACKPINK: Light Up the Sky“. Ето какво казва той:

Всяка група си има собствен различен културен бекграунд, който ги прави това, което са. Но комбинацията – тоеа е, което прави BLACKPINK уникални и да изпъкват.

Розе – корейско момиче, отгледано в Австралия. Джису – чистокръвно корейско момиче, израснало в Корея. Лиса – от Тайланд. Джени – родена в Корея, но се е преместила е Нова Зеландия.

Отново, основавайки се на думите на Теди, Розе е тази, която би останала в студиото до 6 сутринта да се упражнява неспирно. Джису – Поукър лицето. Теди казва, че се познават вече от 6 години, но я е виждал да плаче само веднъж. Тя е изключително интелигентна. Лиса винаги носи тази готина, спокойна, „всичко ще бъде наред“ усмивка. Но когато музиката започне, има убийствен инстинкт. Джени е много ясна в мненията си, а и в това, което чувства. Тя е перфекционист.

Има причина BLACKPINK да бъдат хитовата k-pop група, която са. Само с 5-6 собствени песни, момичетата започват да изнасят 2-часови концерти, запълвайки повечето време с кавъри на различни песни. Те са вероятно единствената корейска група, която си е сътрудничила с редица американски звезди. Това включва Дуа Липа, Лейди Гага, Селена Гомез и Карди Би. Също така е и общоизвестно, че Ариана Гранде също се интересува от колаборация с момичетата. Освен това BLACKPINK са единствената k-pop група, която е участвала в Coachella.

Въпреки че „The Album“ беше пуснат едва преди два месеца, всички искаме повече. Обаче има причина BLACKPINK да бъдат толкова неизмерно успешни, която също е пряко свъезана с начина, по който песните им биват пускани. В този случай, по-малко е повече! Излишно е да се казва, но BLACKPINK са това, което са, защото групата е създадена точно с тези четири момичета и не би била същата без дори една от тях.

Членове на BLACKPINK

Стейдж име: Джису (지수)
Цяло име: Ким Джи Су (김지수)
Прякор: Чи Чу, Джичу
Позиция: основен вокалист, вижуъл
Дата на раждане: 3 януари 1995
Височина: 162 см.
Кръвна група: A
Instagram: @sooyaaa_

Стейдж име: Джени (제니)
Цяло име: Ким Джени (김제니)
Прякор: НиНи, Джендъки
Позиция: главен рапър, основен вокалист
Дата на раждане: 16 януари 1996
Височина: 163 см.
Кръвна група: B
Instagram: @jennierubyjane

Стейдж име: Розе (로제)
Цяло име: Пак Че Йонг (박채영)
Английско име: Розан Пак
Прякор: Розе, Рози
Позиция: главен вокалист, основен танцьор
Дата на раждане: 11 февруари 1997
Височина: 168 см.
Кръвна група: B
Instagram: @roses_are_rosie

Стейдж име: Лиса (리사)
Цяло име: Лалиса Манобан (ลลิสา มโนบาล) / Пранприя Манобан (ปราณปริยา มโนบาล)
Прякор: Лили, Лалис, Покпак
Позиция: главен танцьор, водещ рапър, съб вокалист, макне
Дата на раждане: 27 март 1997
Височина: 166,5 см.
Кръвна група: 0
Instagram: @lalalalisa_m

Дискография:

Студио албуми:

  • The Album – 2 октомври 2020

Мини-албуми:

  • Blackpink – 30 август 2017 (японски дебют)
  • Square Up – 15 юни 2018
  • BLACKPINK In Your Area – 23 ноември 2018 (японски)
  • Kill This Love – 5 април 2019

Сингъл албуми:

  • Square One – 8 август 2016 (дебют)
  • Square Two – 1 ноември 2016

Сингли:

  • As If It’s Your Last – 22 юни 2017
  • How You Like That – 26 юни 2020 (предварителен рилийз)
  • Ice Cream (with Selena Gomez) – 28 август 2020 (предварителен рилийз)

Видеа:

VixxYi
Най-вече харесва корейски рап и хип хоп. Страстна фенка на RAVI, а и като цяло на GROOVL1N. Изучава корейски и се интересува от китайски, а напоследък и от японски. Обича да чете - предимно фентъзи.

One thought on “TEA представя: BLACKPINK

Вашият коментар

Top