Posted on

Бьон Бек Хьон – или още познат като един от главните вокалисти на легендарната група EXO, се завърна с новия си мини-албум, с който постави поредния си рекорд. Един от най-успешните соло вокалисти през последните десетилетия? Да, Бекхьон определено може да носи това звание на раменете си.

Когато в началото на тази година Бекхьон пусна първия си японски мини-албум, никой не подозираше, че само 2 месеца по-късно ще чакаме още един мини-албум с нетърпение. Точно така, „Bambi“ излезе точно два месеца след едноименния мини-албум „BAEKHYUN“, но това не му попречи да постави поредния рекорд – продажбата на 868,000 копия на албума само през първата седмица от излизането му. Така Бекхьон надминава собствения си рекорд по продажби, който постави при излизането на втория му мини-албум „Candy“.

„Bambi“ е личният проект на изпълнителя, където той прегръща собствените си идеи и участва активно в приготовленията за албума. Тук шестте песни, които са включени са отново R’n’B, но доста по-лирични, наситени с плътния глас на вокалиста. Темата на мини-албумът пък е предимно „любов“.

Bambi

„Когато и да издам нов албум, се радвам да виждам голяма част от идеите си вътре. И този път споделих много мнения и идеи, затова съм развълнуван и нервен. Станах на 30, и си мислех много как да покажа друга своя страна. Надявам се, че от тези мисли ще пораснат правилните плодове (на труда ми).“ Това споделя изпълнителят по време на представянето на албума.

Третият мини-албум „Bambi“ съдържа 6 парчета, които са предимно в R’n’B жанра, който толкова отива на гласа на Бекхьон. Започвайки от „Love Scene“ изпълнителят бавно ни потапя в атмосферата на новите си песни. Самата песен внася настроение, което сякаш ни пренася на място, което ни кара да мечтаем. В мелодията се усещат леки джаз нотки, които сякаш имат за цел да ни покажат колко много е израснал музикантът.

Продължаваме с „Bambi“, която е и заглавната песен на албума. Нежна, прелъстителна, с изключително резониращ бас, песента ни показва една много нежна и спокойна страна на Бекхьон. Ако той е искал слушателите да се почувстват важни, то определено е успял. А клипът към песента е шедьовър, който задължително трябва да се гледа.

Широкият диапазон на гласа на Бекхьон пък е напълно разкрит в третата песен от албума, а именно „All I Got“. Тук се натъкваме и на така познатите ни високи тонове, с които той е толкова познат не само сред феновете, а и сред цялата музикална индустрия. Продължаваме с вече познатата ни „Amusement Park“, която той издаде само няколко месеца преди излизането на албума и тя се превърна в поредната любима песен на феновете.

Последните две песни от мини-албума са „Privacy“ и „Cry For Love“, които успешно завършват концепцията на албума и сами по себе си могат да бъдат заглавни песни. Всъщност всяка от песните може да бъде заглавна. Както винаги Бекхьон доказва, че може да направи шедьовър от всяко парче.

За жалост на феновете, това се очертава да бъде и може би последния албум на Бекхьон за следващите 2 години, тъй като артистът обяви, че влиза в казармата на 6-ти май, когато е и рождения му ден, за да изкара задължителната за мъжете в Южна Корея военна служба. Бек Хьон ще бъде шестият член на EXO, каращ военната си служба след Шумин, Дио, Сухо, Чен и Чаньол.

А вие слушахте ли вече „Bambi“? Споделете ни в коментарите какво мислите за песните. Ще се радваме да прочетем мнението ви.

Bambi

Bambi

Изпълнител: Baekhyun
Дата на издаване: 30 март 2020
Жанр: R’n’B
Лейбъл: SM Entertainment

Слушай в Spotify

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *