Posted on
Rose (Blackpink)

Когато към края на 2018-та Джени дебютира със „SOLO“, всички фенове се развълнуваха на новината на YG, че всяко от момичетата ще пусне песен до края на годината, както се говореше. Уви, това не се случи и всички чакахме търпеливо и останалите три момичета от BLACKPINK да дебютират. Близо две години и половина по-късно, Розе най-накрая се появи със собствен сингъл – „R“.

Сингълът на Розе се състои от две песни, които са изцяло на английски език – „On The Ground“ и „Gone“. Много фенове бяха изненадани, а някои и не съвсем доволни, от факта, че дебютният сингъл на изпълнителката е изцяло на английски език. Въпреки това си има причина песните да са на английски. Розе споделя, че е избрала именно този език, защото според нея английския пасва на песните много повече от корейския и им придава финес, който не би могъл да се постигне иначе. А най-важното е, че самата Розе е доволна от крайния резултат.

Заглавната песен „On The Ground“ е относно момиче, което работи изключително упорито да достигне върха и да успее, за да покаже на света, че път надолу не съществува. На върха обаче осъзнава, че всичко, от което се е нуждаела, е било на земята. Това, което Розе иска да ни каже чрез текста на песента си е, че понякога не е необходимо да се стремим към неща, които може би ще се окажат безполезни. Всичко, от което се нуждаем, вече се намира тук, на земята, и просто трябва да се вгледаме в себе си.

С „Gone“ от друга страна, завъртаме спектъра на емоциите на 180 градуса. Докато „On The Ground“ е песен за преследване на мечтите, „Gone“ ни пренася в миналото, което никога няма да се върне. Мелодията е много по-меланхолична, преживявайки може би първата любовна мъка на младата изпълнителка.

Розе участва в писането на текстовете и на двете песни. За „Gone“ споделя, че за пръв път я е записала в студиото преди две години и от тогава няма търпение да я сподели с феновете си.

Само броени дни след излизането на дебютния й сингъл, Розе покорява и другата част от глобуса, като представя заглавната си песен и в Америка чрез предаването „The Tonight Show Starring Jimmy Fallon“, а изпълнението се превръща в истински хит.

https://youtu.be/qn41xuoZfoM


А вие слушахте ли вече „R“? Коя от двете песни ви допада повече, макар и толкова различни една от друга?

Източник: soompi

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *