Posted on
Singapore / Сингапур

Лято е и несъмнено плажът, интересните гледки и новите преживявания ни привикват да им се отдадем. Е, макар и тази година това да не е толкова възможно, нищо не пречи да си направим една виртуална разходка и то сред една от най-летните държави в Източна Азия – Сингапур.

Какво да правим в Сингапур?

Сингапур е богат на възможности. Може да се печете на прекрасните плажове, да обикаляте по магазините, да посетите културните забележителности, а и да се насладите на божествените гледки на града, вечеряйки в някой от прекрасните ресторанти, намиращи се във високите небостъргачи.

Сингапур
Панорамна гледка на града

Да отидем на плаж?

Ако предпочитате да посетите прекрасните плажове, отколкото да ходите на басейн, то нека тръгнем към остров Сентоса – до него се стига изключително лесно, пътувайки с влак. На този остров се намират и трите популярни плажове – Палаван, Силосо и Танджонг. Веднъж влезли на територията на острова, всички могат да се придвижват безплатно, тъй като там транспорта е безплатен – е, с изключение на такситата.

Ако пък ви доскучае да се печете на плажа, на острова също могат да се видят много и интересни места като например Tiger Sky Tower – една от най-високите наблюдателници в Азия. Казват, че ако хоризонта е чист, от там могат да бъдат видени и бреговете на Малайзия и Индонезия.

Не трябва да забравяме, че там се намира и един от известните музеи на Мадам Тюсо, както и популярната дестинация „Songs of the Sea“ – място, на което човек може да се наслади на забавни и приковаващи окото водни мултимедийни изпълнения и пърформънси.

Да разгледаме ли културните забележителности?

Не трябва да забравяме, че в Сингапур могат да бъдат видени и не малко културни забележителности, така че ако човек има достатъчно време, то задължително трябва да се разходи и да ги види.

Да тръгнем към квартала Чайна таун – там има безброй интересни неща, които да разгледа човек. Посетете Chinatown Heritage Centre – мястото, на което може да се разгледа в детайли историята и културата на квартала през времето, а задължителни за посещение са храмовете Sri Mariamman и Buddha Tooth Relic Temple.

Другият квартал наситен със забележителности е Малката Индия (Little India). В него задължителни за посещаване са храмът Sri Veeramakaliamman – най-старият храм в квартала, датиращ още от 1881 година. В този квартал могат да се видят и много пазари, които разкриват изцяло културата в страната – Tekka Centre, Tekka Mall/The Verge, както и Mustafa Centre.

Храмът Sri Mariamman

Любители ли сте на архитектурата?

В Сингапур могат да се видят едни от най-интересните и величествени творения на архитектурните гении. Да, нека се отправим към Марина Бей.

Главната архитектурна забележителност тук е хотелът Marina Bay Sands, който доминира пейзажа. Макар и малко скъпичък за обикновения посетител, в него се намират много популярни ресторанти, а гледката е неописуема, особено вечер. А вече в квартала, не може да не се отбие човек да разгледа Esplanade – мечтано място за всеки театрал – тук човек може да се наслади на различни театрални постановки, да посети опера или пък да гледа всякакви танцови представления.

Сингапур

Gardens by the Bay – това е „градината“, която всеки трябва да посети. Тук има както вътрешни, така и външни градини, а гледката, която човек не може да забрави са гигантските изкуствени дървета, които светят през нощта.

А ако има любители на високите скорости – тук се намира и пистата на Formula 1, която е една от най-интересните за наблюдаване, когато се провежда състезание.

Какво друга да посетим?

Разбира се, че има още много и интересни места, които човек да посети в Сингапур. Ако разполагате с време, отидете да разгледате и:

  • Orchard Road – улица, дълга 2.2 км, на която определено ще бъдете изкушени от многото и интересни магазини;
  • Зоологическата градина, както и градината за птици Jurong;
  • Кинокуния – най-голямата книжарница в Сингапур;
  • Riverside – кварталът, в който ще можете да се насладите на безброй театри, музеи, както и много ресторанти, барове и различни клубове.

А вие бихте ли посетили Сингапур?

Източник: Wiki Travel

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *