Posted on

В днешното забързано ежедневие не всеки има възможността да отдели време, за да застане пред екрана, да се отпусне и да гледа сериал, особено ако той е по-дълъг. Е, уеб драмите са тук, за да спасят положението. Макар и кратки, уеб драмите имат способността да ни запознаят с една нова история, с която поне за кратко можем да се откъснем от ежедневието си и да се пренесем на едно съвсем различно място.

А ето и някои уеб драми, които не са за изпускане!


Dokgo Rewind

Започваме с една много силна екшън уеб драма, чието общо времетраене е около 2 часа. „Dokgo Rewind“ разказва историята на Канг Ху – момче, което е починало заради училищно насилие, и брат му. Канг Хьок иска да отмъсти за смъртта на брат си и ще направи всичко по силите си да го постигне.

Главните роли играят Сехун от EXO, Канг Мина от Gugudan, Ан Бо Хьон, И Дже Юн и други.

Ако сте решили да гледате „Dokgo Rewind“, най-добре си освободете време, за да изгледате цялата драма наведнъж, защото няма да можете да спрете да гледате. И си пригответе кърпички! Тук можете да намерите български субтитри.

Друга уеб драма, в която участват момчетата от EXO, е „EXO Next Door“. Както вече споменахме в ревюто на драмата, това е страхотен начин да научите членовете на групата, ако тепърва се запознавате с тях. „EXO Next Door“ е страхотният избор, ако искате да се посмеете малко и да разпуснете.

Switched

Още една драма, с която на моменти няма да можете да си поемете въздух от смях, е „Ga Du Ri Restaurant“. Главният виновник за това е Хьок от VIXX, който играе ролята на изпълнителен директор в компания за бельо, но погрешно бива сметнат за перверзник. Забавните моменти тук наистина преобладават – няма да усетите кога сте изгледали цял епизод. Субтитри можете да свалите от тук.

Да се откъснем за момент от корейските драми и да видим нещо японско. „Switched“ е една мини-драма, която разказва историята на трима приятели от деца – Шунпей Кага, Коширо Мизумото и Аюми Кохината. Коширо харесва Аюми и един ден събира смелост да й признае чувствата си. Те започват да излизат и всичко върви добре, докато Аюми и Зенко Умине не разменят телата си внезапно. Разбира се, никой освен приятелят й от детството Шунпей не вярва на лудата история.Ако историята ви се струва като нещо, което би ви харесало, кликнете тук, за да свалите субтитри на български език.

Имаме нещо и за феновете на Тарн и Тайп, или така наречения жанр „boys love“.

„Because of You“ е сравнително ново, горещо и интересно тайванско заглавие в жанра на момчешката любов. В рамките на 10 епизода проследяваме историята на тримата полу-братя Юен Дзюн Чън, Юен Дзюн Дао и Юен Дзюн Пин. Тримата порастват в голямо, заможно семейство и никога не са лишавани от нищо. На по-късен етап от живота си тримата братя започват да се сблъскват с трудностите на ежедневието, през които трябва да преминат. Те трябва да намерят начин да се изправят пред всички възможни отрицания на чувствата им и да намерят любовта.

Връщайки се към корейското, има ли фенове на Куон Хьон Бин (VIINI) тук? Често започваме да гледаме даден сериал заради любим актьор/изпълнител, който участва, а ако харесвате Хьон Бин, то ние сме тук, за да ви препоръчаме не една, а цели две уеб драми, на които можете да се насладите!

Първата уеб драма с участието на VIINI е позната под няколко имена, най-разпространеното от които може би е „The World of My 17“. Драмата е за приятелство и израстване в гимназията, където приятелите са нечий цял свят. Ежедневието на 17-годишни тийнейджъри – онези, които понякога биват затруднявани от приятелите си, но също така се превръщат в незаменими приятели.

Втората уеб драма, в която можем да гледаме VIINI по-късно през годината, е „Cafe Kilimanjaro“. Все още няма много информация за драмата, нито точна дата, но е ясно, че ще бъде перфектна за любтелите на кафе.

Споделете, вие гледате ли уеб драми? Имате ли си любими?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *