Posted on
Dark Side of the Moon

Преди около два месеца Мун Бьол (от MAMAMOO) издаде мини-албума „Dark Side of the Moon“. Албумът включва общо 6 песни, чрез които изпълнителката ни показва различните си страни. Мун Бьол е участвала в писането на текста и на шестте песни.

Цялостната тематика на албума е тъмна, както може да се предположи от заглавието му, но също и от текстовете на песните. Колкото и мрачни да са текстовете, Мун Бьол успява да изрази чувствата си много добре. Дори ни показва една нейна по-различна страна, което не можеше да направи досега като част от MAMAMOO.

Dark Side of the Moon track list

Трак листът започва с „Eclipse“, която е и заглавната песен в албума. В „Eclipse“ Мун Бьол представя две версии на луната, които се съревновават за контрол. Това са именно, Moonstar и Monster. Едната е там да защитава, а другата – да погълне светлината. Като коя версия бихте се определили? Мун Бьол казва, че повече прилича на тъмната – Monster.

„Mirror“ е песен, изпълнена с разкаяние и копнеж за времето, което никога няма да се върне. Мун Бьол пее за това, как един човек може да промени начина, по който гледа на себе си – до толкова, че дори започва да ненавиждаш себе си. Това е песен, която описва взаимоотношенията между двама души – любов, превърнала се в красив спомен; чувства, които не бива да съществуват, защото биха донесли само болка.

Според Мун Бьол „ILJIDO“ е песен, която се отнася за много хора. Няма място за спор! Според мен, чрез тази песен Мун Бьол иска да каже на феновете си, че не бива само да мечтаят, без да предприемат действия заради всичко, което би могло да се обърка. Вместо това, човек трябва да направи всичко възможно, за да постигне мечтите си. Дори да не успее, поне е опитал. В противен случай никога няма да разбере колко далеч може да стигне.

„MOON MOVIE“ от друга страна е напълно обратното на „ILJIDO“. Това е песен относно преследването на мечтите. Не е лесно, но в крайна сметка „животът ми е такъв, какъвто го направя“ както Мун Бьол пее. Да не забравяме и страхотното звучене на двете песни.

Последните две песни от „Dark Side of the Moon“ – „Weird Day“ и „Snow“ – са балади, които имахме възможността да чуем още преди издаването на мини-албума. „Weird Day“ е колаборация с Punch. Мисля, че гласът на Punch и нежният рап на Мун Бьол са страхотна комбинация. Чрез „Snow“ Мун Бьол ни показва, че освен за рап, гласът й подхожда чудесно и на баладите.


Dark Side of the Moon

Dark Side of the Moon

Изпълнител: Moon Byul
Дата на издаване: 14 февруари 2020
Жанр: Поп, денс
Лейбъл: RBW Entertainment

Ревю: Викси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *