Posted on
Suho Сухо Self-Portrait

Лидерът на корейската поп група EXO – Сухо – дебютира соло с мини-албума си „Self-Portrait“ на 30 март тази година. Мини-албумът се състои от 6 песни, а самият Сухо участва в писането на текстовете и съставянето на цялостната концепция на албума.

Ако трябва да избера една дума, с която да опиша всичко, това ще е „спокойствие“. Песните, фотосесиите, клипът дори – всичко е направено изключително семпло и сякаш успокоява душата на слушателя – сякаш наблюдаваме как морето се носи бавно и успокояващо. Такава е и първата песен от албума с простичкото, но силно заглавие „O2“.

Плавно преминаваме към заглавната песен „Let’s Love“. Песен, говореща ни за това, че дори и вече да сме се разочаровали от любовта, можем отново да отворим сърцето си и да обичаме. Песента е специална и заради самото си заглавие, което е същото като слогана на EXO, който те използват вече 8 години. Освен с текста си, песента омагьосва с нежно вплетените рифове на китарата, а рок звученето ни дава да разберем, че Сухо определено може да твори във всякакви жанрове.

Сухо, чието истинско име е Ким Джун Мьон, споделя, че „Made In You“ е създадена с мисъл за феновете му – EXO-L, които го подкрепят във всяко едно начинание и така, с тази песен и албума като цяло иска да им се отблагодари за труда и обичта им през годините. В самата песен можем да се насладим на уникалните му вокални възможности и да започнем да си я тананикаме, пеейки заедно с него.

„Starry Night“ от своя страна е балада, която ще ни пренесе под нощното небе, мечтаейки. Започвайки бавно, постепенно ритъмът се ускорява, за да стигне до заключителните нотки, правейки я много приятна за слушане. Песента е и продължение на „Curtain“ – соло песен на Сухо от серията SM Station.

Едноименната песен „Self-Portrait“ e сякаш представяне на същността на самия изпълнител. Сухо сам споделя, че се вдъхновява за концепцията и песента след посещение на изложба на картини на художника Ван Гог.

Последната шеста песен „For You Now“ е в колаборация с певицата Younha и е нежна мелодична песен, в която гласовете на изпълнителите се преплитат изящно, за да създадат чувствена любовна песен – прекрасен финал на този изпълнен с брилянтни песни мини-албум.


Self-Portrait

Изпълнител: Suho
Дата на издаване: 30 март 2020
Жанр: Балади
Лейбъл: SM Entertainment

Ревю на: Амаиро

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *