Posted on
M.O.N.T

Минаха само дни от концерта на M.O.N.T в София, а еуфорията все така ме държи. Ако трябва да обобщя всичко с една дума, тя би била „мечта“, но съм тук, за да ви разкажа повече, затова нека започна от самото начало.

Моята история както винаги започва с влака и пътуването до София, което неминуемо води до чакане пред залата с часове. Защо? Защото концертната ми етика повелява да съм първа. И този път нещата се случиха по предначертания модел. И докато ние търпеливо пътувахме до София, Нарачан, Битсеон и Рода се появиха в БНТ – първата к-поп група, която гостува там.

Концертът на M.O.N.T се проведе в Music Jam Club, който е място, специално създадено за организацията на концерти от висока класа. В петък, на 29-ти ноември, клубът отново показа, че може да побере голямата тълпа, която се бе събрала, за да види M.O.N.T – триото, което бе дошло, за да завладее феновете си.

Говорейки за организация, няма как да не споменем професионализма на хората от New Media Studios, които се справиха на ниво, за да може ние да се насладим на магичното преживяване, която ни очакваше.

Феноменалната вечер започна, а атмосферата подгряха три родни танцови групи, а именно Leaders in Town, 23 и Starlight Bulgaria. След ефектното финално изпълнение на Leaders in Town, които танцуваха на „LIT“ от ONEUS, най-накрая дойде време за звездите на вечерта, които започнаха силно с изпълнение на песента „Korean Nation Mansae“.

Още на представянето си тримата айдъли акцентираха върху факта, че са от Южна Корея и са горди с това. А това разбира се доведе до изпълнение на песента „The Korean Island Dokdo“, на която всички фенове пееха заедно с групата, което неприкрито ги възхити. Българските фенове отново показаха, че знаят как да накарат всяка група да се чувства специална.

M.O.N.T започнаха веднага с изненадите си, а като първа такава бяха соловите изпълнения на момчетата. Битсеон беше първи, изпълнявайки чувствено неговата версия на корейската традиционна песен „Arirang“, а аз лично настръхнах докато го слушах. Веднага след това Рода се появи, за да разпали публиката с мощното изпълнение на песента „HOLUP“ на Боби от iKON. Нарачан пък завърши соло частта с красиво изпълнение на „Missing You“ на 2NE1.

Магията се разпръскваше от сцената, а настроението беше на висота, благодарение на шегите на Нарачан и aegyo-то на Рода и Битсеон. Тези момчета са родени за сцена, и не само заради прекрасните си изпълнения, но и заради начина им на държание с феновете.

M.O.N.T

Освен собствените им песни, триото се бяха подготвили и изпълниха няколко кавъра на песни на BTS, включително „Idol“ и „Boys with luv“. А те самите се забавлява страхотно, докато изпълняваха „Will you be my girlfriend?“, „Bae“ и „Best friend“, секунди приди която обявиха, че са готови да бъдат „най-добри приятели“ с българските си фенове, наречени Mints.

Най-голямата изненада на вечерта обаче беше феноменалното изпълнение на M.O.N.T на чист български език. Момчетата се бяха потрудили здраво и изпълниха по невероятно възхитителен начин песента на Графа „Слънце в очите ти“, която разказаха, че са намерили сами и много са харесали. Един наистина невероятен жест към българската публика, който нито една друга група не беше правила до момента.

Триото завърши концерта със заглавната песен от вторият им мини-албум „Rock Paper Scissors“, и не устояха на молбите на феновете за поне още една песен и ни разчувстваха с лиричното изпълнение на „Sorry“!

Това определено беше концерт, който екипът ни ще запомни, а за мен е най-добрият к-поп концерт, на който съм присъствала. А на въпроса на Нарачан дали може да се върнат пак, отговаряме с непоколебимо ДА!

M.O.N.T

Снимки: True East Asia
Текст: Амаиро

2 Replies to “Свети слънце в очите на M.O.N.T на концерта им в България”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *