Posted on
Hotteok

Hotteok или познати още като популярните палачинки на Корея са важна част от уличната храна. Днес избрах да ви разкажа именно за тях, а и не мога да скрия, че сладките изкушения са ми слабост. Това е и една от причините отново да ни потопя в света на десертите, но разбира се не е и единствената.

Смята се, че Hotteok произлизат от китайски търговци, които са имигрирали в Корея след края на 19-ти век, а корейците са им предали задоволителния сладък вкус, различен от този на китайските палачинки.

От началото на 21-век Hotteok започват да се променят непрекъснато и до днес палачинките имат много и разнообразни вариации. Могат да бъдат срещнати различни варианти със: зелен чай, pink bokbunja, царевица, пица и много други. Въпреки разнообразието си обаче, мнозина ги предпочитат с традиционния им пълнеж от канела и фъстъци. Могат да бъдат използвани и орехи като заместител на фъстъците.

Най-разнообразните варианти позволяват на човек да развихри въображението си и да експериментира без да се ограничава за плънката на палачниките.

В клипчето, което ще споделя с вас са представени два варианта за приготвяне на Hotteok, традиционен (сладък) и съвременен със сирене моцарела.

Споделете с нас, ако все пак решите да опитате и да ги приготвите сами!

Източник: Maangchi и други

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *