Posted on
ATEEZ

Почти 9 месеца след официалния си дебют, момчетата от корейската поп група ATEEZ вече пишат история. Страхотен дебют, невероятно първо завръщане, разпродадени за нула време турнета в Америка и Европа са само малка част от постиженията им до момента. „Никой друг не го прави като ATEEZ“, казват всички и може би не са далече от истината.

Затова и днес съм тук, за да ви разкажа за излезналият последно „TREASURE EP.3: All to One“. Мини-албумът се състои от 6 парчета, които са грижливо създадени от продуцента EDEN, част от KQ Entertainment. Лидерът Хонгджунг и вторият рапър Минги също се включват активно в писането на песните, и дори композирането им, което не е често срещано в к-поп индустрията.

Но нека не се бавя излишно и да си поговорим за самите песни.

И в тази част започналото в първото им EP търсене на съкровище е застъпено, а песента „Utopia“ показва момчетата, които търсят утопията чрез сънищата си. Самата песен е разчупено бързо EDM парче, което акценитира на вокалните възможности на талантливите вокалисти.

Веднага след това се срещаме с „Illusion“ – едната от песните, от които феновете трябваше да избират. Да, рууки групата остави феновете си да изберат водещата песен за албума. Песента е с хип-хоп ритъм, а видеото ни понася на пиратско пътешествие към изоставен остров. Тук вокалите се препокриват добре с рап частите на двамата рапъри, а мелодията макар и малко по-бавна от основното парче, също ще ви накара да се разтанцувате.

Както и в предишните два мини-албума на ATEEZ и тук имаме почти изцяло инструментален трак, създаден от EDEN. „Crescent“ ни кара да отворим очи и ни подготвя за следващото парче. Не случайно мястото му е на трета позиция, а любителите на видеата могат да му се насладят в края на видеото на „Illusion“.

И най-накрая стана време за основното парче в албума – „Wave“. Тук песента ни предава посланието да живеем живота си и да се наслаждаваме на всеки момент с лесно запомнящия се припев, започващ с „Hakuna Matata Ya“. Мелодията се различава с нежните, но енергични звуци на китара, а високите тонове на макнето Джонгхо придават допълнителна тръпка към тази енергична лятна песен.

Не можем да не отделим и специално внимание на песента „Aurora“. Написана, композирана и продуцирана от лидера на групата Хонгджунг, „Aurora“ е съкровището, към което сме се стремили. Парчето се отличава с лиричната мелодия на китарата, с повтарящ се риф, който просто остава в съзнанието ни дори и вече да не слушаме самата песен. Тук рапът и вокалите се смесват изключително хомогенно, а хореграфията към песента прави изживяването райско.

Последната песен в мини-албума на ATEEZ е „Dancing Like Butterfly Wings“, която завършва лятното ни пътешествие с „Treasure EP.3“. Още от самото начало се усеща, че е една идея по-насочена към рок жанра, а с медиум темпото си и припева, който ни доказва, че не трябва да се шегуваме с вокалните възможности на групата, песента ни донася усещане за завършеност.

И с този си мини-албум монстър рууки групата ни показва, че те определено са тук, за да останат, а ние нямаме търпение да видим какво още ще ни поднесат!


TREASURE EP.3: One To All

Група: ATEEZ
Дата на издаване: 10 юни 2019
Жанр: Dance, Pop, EDM
Екип по създаването: EDEN, LEEZ, BUDDY, Ollounder, Ким Хонгжунг, Сонг Минги
Лейбъл: KQ Entertainment
Официален сайт

Ревю на: Амаиро

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *