Posted on

Февруари ви разкрихме как празнуват „Свети Валентин“ в Япония и Южна Корея. Но празниците, свързани с любовта в Източна Азия не свършват само с този.

В края на 70-те години на миналия век, на 14-ти март, в Япония стартира честването на „Белият ден“ (първоначално наречен „Маршмелоу ден“). За негов създател се смята сладкарската компания „Ишимура Мансеидо“, като своеобразен отговор на „Свети Валентин“. Тоест, на този ден мъжете, връщат жеста и подаряват маршмелоу, бял шоколад, цветя, бижута или дори бельо (разбира се, бяло на цвят) на жените, които са им дали шоколад на 14-ти февруари.

С времето „Белият ден“ (и честването му на 14-ти март) става популярен и в другите азиатски страни, особено в Южна Корея. Любопитен факт е, че в Тайван „Свети Валентин“ се чества, както на Запад – мъжете подаряват на любимите си, а по време на „Белият ден“, нежните им половинки, им връщат жеста.

В навечерието на празника тази година, Чен от ЕХО активира личен профил в YouTube, където реши да подари на феновете, свое изпълнение на „고백/Sorry“ (заглавието на песента може да бъде преведено и като „Confession“) на Янг Да-Ил.
В коментар под видеото Чен написа още:

„Въпреки че текстът носи тъжен смисъл, мислех си, също както в заглавието на песента, защо не признаете искрените си чувства! Надявам се да гледате това с добро настроение и да имате страхотен ден!“

Чен – „고백/Sorry (Confession)“ на Янг Да-Ил

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *