Posted on
Фестивал на пеперудите

Драги читатели, въпросът ми към вас днес е – обичате ли фестивалите? Аз лично съм любител и ще ви представя един от изборите ми за такъв, които бих искала да посетя.

Biennial Butterfly Beauty Festival или фестивалът, посветен на красотата на пеперудите, се провежда в периода от ноември до март. Той е посветен на редкия вид зимна пеперуда Euploea.

Euploea

Това е времето от годината, в което лилавите на цвят пеперуди прелитат океана, за да достигнат живописната национална месност Маолин, Тайван. За да избягат от студа, милиони от тях долитат до подножието на планината Даушан, където се разкрива прекрасна гледка към Долината на лилавите пеперуди.

Разбира се, фестивалът предлага освен възможността да се наблюдава красивия феномен, така и голямо разнообразие от събития, включващи многобройни локации.

Сред избора на посетителите са:
~приключения със събиране на печати;
~игри с награди;
~тематични ресторанти;
~пикник по време на концерт;
~забавления за малчуганите;
~пазар.

Лично мен много ме заинтригува шанса за участие в маркирането на пеперуди. Начинанието се извършва с цел опазването на вида Euploea. Добър начин за опознаването на пеперудите и околната им среда. Нека да запазим нещо толкова красиво и за поколения напред.

Източник: taiwan-the heart of Asia и theme.maolin-nsa

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *