Posted on

Ако сте почитатели на ЕХО и следите дейността на групата, значи сте чували за „Travel Around The World On EXO’s Ladder“.

Постерите на първи и втори сезон на „Travel Around The World On EXO’s Ladder“!

Но фокусът ни сега няма да бъде реалити предаването, а играта с ключова роля за концпецията, около която се гради то.

В Корея играта се нарича „Садалитаги“ (사다리타기, буквално „да яхнем стълбичката“; „ladder riding“), в Китай е „Оцветени призрачни крака“ (畫鬼腳; „Painted Ghost Feet“ или просто „Ghost leg“), а в Япония – „Амидакуджи“ (阿弥陀籤; „Лотарията на Амида*“; „Amida lottery“).


*Амида (или Амитабха) е небесен буда, според писанията на Махаяна. Той е главният буда в Будизмът на чистата земя, клон на Източно-азиатския будизъм.

Какво представлява?

„Стълбичката“ е лотариен метод, проектиран да създаде произволни двойки от две групи от всякакви елементи, стига броят елементи в едната група да е еднакъв с този на елементите в другата група.

Състои се от вертикални и хоризонтални линии. Хоризонталните са „крака“/„стъпала“ и са разпръснати произволно по дължината на вертикалните линии. Броят на вертикалните линии е равен на броя участници и „награди“. Всеки участник избира стартова позиция измежду една от вертикалните линии и тръгва надолу по нея. При среща с хоризонтална я следва, докато не стигне до друга вертикална линия. Това действие се повтаря, докато не се стигне до „наградата“.

Стълбичката

„Стълбичката“ може да бъде използвана и само от един участник – прекрасен начин да вземеш решение, когато се колебаеш да избереш между няколко неща!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *