Posted on

След откриването на облицованата в стъкло наблюдателница на върха на небостъргача MahaNakhon в Банкок, вече може да се каже, че втората най-висока сграда в Тайланд е изцяло завършена. 

Изцяло конструирана и осъществена от архитектурното студио 
Büro Ole Scheeren, сградата е на 77 етажа и е обособена в интересна пикселирана форма, а името ѝ MahaNakhon може буквално да се преведе като „велик метрополис“. 

„Идеята, която стои зад MahaNakhon е да пренесе живота от града в кулата в драматично, спирално движение“, споделя Оле Шийран, директор на студиото. 

MahaNakhon

Бидейки висок 314 метра, небостъргача се води за най-високата сграда в Тайланд през 2015 година, преди първото място да бъде заето от Magnolias Waterfront – жилищна сграда, висока само 2 метра повече от наскоро завършения гигант.

Най-високата точка на MahaNakhon е несъмнено наблюдателницата, която предлага 360-градусова панорамна гледка из целия град, а цялата кула е публично отворена за абсолютно всичко – от основата до върха. 

Според Шийрън сградата и нейните многобройни балкони са предназначени да насърчат връзката между интериора и града.

MahaNakhon

Вътре в кулата са разположени хотел със 150 стаи и 200 апартамента, няколко ресторанта и луксозни магазини на по-ниските нива на сградата. 

Адрес: 114 Naradhiwas Rajanagarindra Road, Bang Rak, Bangkok, Thailand
Височина: 314 метра
Брой етажи: 77
Архитектурна фирма: Büro Ole Scheeren

Снимки: Srirath Somsawat

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *